Ervaringen van cliënten

‘Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld, met weinig woorden werd ik snel begrepen, tijdens elk gesprek was er een “eye opener” of een punt waar ik thuis mee aan de slag kon. Ik heb veel handvaten/oefeningen meegekregen om te leren ontspannen. Ik heb voor mijn gevoel in korte tijd hele grote stappen gemaakt in het sterker worden op mijn zwakkere punten. Deze psycholoog is oprecht meevoelend, doortastend en scherp. Dit had ik persoonlijk nodig om echt tot actie met mezelf te komen. Ik ga de gesprekken nog missen.’

‘Je hebt mij handvatten gegeven om mezelf opnieuw terug te vinden op de momenten dat dat het meest lastige was. Ik ben bewuster geworden, rustiger van binnen en ik durf echt te anticiperen op wat ik in het nu nodig heb. Door jouw liefdevolle manier van benadering, heb ik mezelf durven bloot te geven en zijn we al vrij snel tot de kern gekomen. Ik ben je daar erg dankbaar voor. De combinatie tussen praktische oefeningen en onze gesprekken was afwisselend en zorgde ervoor dat ik veel waardevolle tools kreeg die ik direct in de praktijk kon gebruiken.’

‘Waar ik op hoopte voor we met de sessies begonnen was een bepaalde diepgang en ruimdenkendheid, en die heb ik zeker ervaren bij jou. Wat ik heel fijn vind is je vriendelijkheid, je aandachtige blik, je eerlijkheid en soms ook de nodige ‘strengheid’. De energie die je erin stopt heb ik zeker gevoeld en gewaardeerd. Je onthoudt dingen en haalt het terug zodat ik me gehoord voel. Je maakt grappige opmerkingen zodat ik moet lachen om mezelf. Aan je praktische adviezen en boekentips heb ik ook veel gehad. De nadruk op lichaamsbewustzijn was ook heel goed, en je kon mij zo uit mijn hoofd halen. Aan de andere kant vond ik het ook erg fijn dat je me toch ook veel liet praten. Door een breder perspectief te bieden en niets als alarmerend te bestempelen werd het steeds rustiger in mijn hoofd. Ik ben liever voor mezelf geworden en waardeer mezelf meer. Heel erg bedankt daarvoor!

‘Ik was me eerder nooit echt bewust van mijn gevoel en hoe ik dat in mijn lichaam voelde, wat voor invloed dat had op mijn gedachtes. Door het leren focussen, mediteren en simpelweg verkennen van mijn gevoel ben ik me nu veel meer bewust. Ik merk dat ik beter weet wat ik zelf wil, en dat ik beter mijn grenzen kan aangeven. Ik merk hoeveel ik me heb ontwikkeld, hoeveel beter ik me voel. Ik weet veel meer over mezelf en snap mijn relaties beter. Ik snap beter wat bepaalde dingen met mij doen en waarom. Ik ben heel dankbaar voor wat de therapie me heeft gebracht.’

‘Ik heb het idee dat je vanaf het begin een goed beeld had wie er voor je zat, ik voelde me direct enorm begrepen, gerustgesteld en gesteund door je. Ik heb het gevoel gehad dat ik gewoon alles op tafel kon gooien, alles mocht er zijn. De manier waarop je me dan toch soms terug riep, of erop uit stuurde of zaken samen ordent ervaar ik super prettig. Ik ben erg dankbaar voor je hulp, je hebt me geholpen om uit het diepste dal te komen en ik ben bezig met de mooiste berg van mijn leven te beklimmen. Je bent een hele lieve, vriendelijke, warme vrouw en een super goede en fijne psycholoog.’

‘Je bent deskundig. Jij stelt je open. Je bent warm en stimulerend. Je bent kritisch. Je hebt mij inzicht gegeven. Ik vond het tevens fijn dat je me adviezen gegeven hebt voor mijn werk met cliënten. Het lichaamsgericht werken vond ik ook helpend. Ik zou jou beslist aanbevelen bij anderen (dat heb ik ook al gedaan).’

‘De goede balans tussen praktische handvatten en de diepte ingaan met bepaalde zaken. Het was heel fijn hoe jij deze balans altijd wist te bewaken en alles goed gedoseerd was. Onderwerpen rondom mijn jeugd kwamen voor mijn gevoel steeds ‘functioneel’ terug. Hetzelfde voor wat meer spirituele zaken. Dit kwam zo af en toe terug en opent deuren om hier op een ander moment zelf meer verdieping in te zoeken.’

‘De gesprekken met jou hebben me enorm geholpen, wat mijns inziens komt door hoe jij mij benadert, maar zeker ook door wie je bent. Je luistert echt, bent niet oordelend, laat mij zelf nadenken, dat is wat ik nodig heb. En je vertrouwen, vertrouwen in vrijheid, zo ervaar ik het. Door me bewust te maken van mijn lichaam dat strak staat en mijn gedachten die maar voortrazen. Door de meditatieoefeningen leerde ik mijn lichaam en geest te ontspannen, te zijn met wat is en los te laten. Hierdoor is ruimte gekomen.’

‘Marianne is een eerlijke en warme vrouw die mij zeer goed geholpen heeft met mijn depressie na mijn scheiding. Heb heel erg veel aan haar gehad. Ik draag haar in mijn hart. Zal haar niet gauw vergeten.’

‘Wat ik heb bereikt is boven mijn verwachtingen. Toen ik bij je begon voelde ik me zo slecht dat ik er niet gek van had opgekeken als je me had gezegd dat je me niet zou kunnen helpen. Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik in relatief korte tijd zoveel kon veranderen. Ik heb het gevoel dat ik mezelf ben geworden de afgelopen periode.’

‘Een invoelende psychologe met een geheel eigen werkwijze. Grote waardering voor de wijze waarop en de zorgvuldigheid waarmee ze met patiënten omgaat.’

‘Heel fijne ervaring met Marianne gehad! Een goede luisteraar en ze heeft mij geholpen mezelf terug te vinden. Zelfs de beste kapitein moet soms naar zijn stuurman luisteren.’

‘Cruciaal in dit hele proces is geweest dat je me iedere keer me weg leidde van ‘wat ik van iets vond’ en me verleidde ‘me af te vragen wat ik voelde’.  Dat uitgenodigd worden om letterlijk meer in m’n lijf zitten dan in m’n hoofd is heel wezenlijk  geweest. Ondertussen is er een soort innerlijke rust ontstaan die verder gaat dan een mentaal -weten. Ik wil die innerlijke rust  doelbewust blijven opzoeken.’

‘Mijn zelfvertrouwen is weer grotendeels terug, ik durf weer dingen op eigen kracht te ondernemen en weer nieuwe dingen aan te gaan. Mijn plezier,  mijn enthousiasme, mijn creativiteit voel ik ook weer terugkomen.  Ik gebruik geen medicatie meer en slaap goed.’

‘De sessies hebben mij meer gebracht dan ik vooraf had bedacht. Ik durf me meer te laten helpen. Ik durf meer te voelen. Ik heb vooral geleerd om meer met mijzelf in contact te zijn. Minder in mijn hoofd, meer te voelen. In contact met anderen kan ik me meer open stellen en durf te vragen.’

‘Marianne is een hele warme sociale vrouw en wil echt verbinding met je maken. Ze is direct, helder, lief en heeft een prettig gevoel voor humor.Ze helpt je goed om weer vaste grond onder je voeten te krijgen en de regie weer in eigen handen te krijgen.’

‘Ik voel me door het traject stukken beter. Ik heb weer zelfvertrouwen en weet dat ik er mag zijn. Heb weer meer plezier en energie. Zie leuke dingen niet meer als “moeten”, kan beter relativeren en slaap veel beter. Waar ik heel blij mee ben is dat ik weer meer voel, ook verbinding met mijn hart.’

‘Marianne heb ik als een hele fijne, warme, open, lief hebbende en meelevende vrouw ervaren. Het was zwaar en heeft veel pijn/verdriet gedaan, maar dit was nodig en mogelijk doordat ik me bij haar gelijk heel vertrouwd en op mijn gemak voelde. Mijn gevoel is door haar open gaan staan, heb inzichten gekregen en ben er sterker uitgekomen.’

‘Ik heb erg fijne ervaringen met de praktijk van Marianne. Ik ben bijna een jaar bij haar geweest. Ik kwam binnen als iemand die heel erg met zichzelf in de knoop lag. Mede door de inzichten die ik kreeg kon ik heel gericht werken aan herstel. Ze geeft heel praktische tips, waar ik gedurende mijn herstel (en zeker ook daarna) heel veel aan heb gehad. Per sessie werd bekeken waar ik behoefte aan had en daar gingen we dan ook aan werken. Ook kon ik tussentijds met vragen bij haar terecht. Marianne is zelf als persoon vriendelijk, warm, betrokken, en dat gaf mij rust.’

‘Marianne is een heel warme vrouw met veel ervaring en kennis in haar vak. Zij kan goed luisteren en heeft mij geweldige tips en goede handvatten, gegeven waardoor ik er weer boven op ben gekomen. Marianne was altijd bereikbaar als de nood hoog was. Ik had mij geen betere psycholoog in deze voor mij moeilijke tijd kunnen wensen. Een top zorgverlener.’